Váltsunk őszről a nyárba! 3 tipp az új látásmódhoz

Váltsunk őszről a nyárba! 3 tipp az új látásmódhoz


Az esős, szeles idők megviselik az embert, mert egyből rossz dolgok jutnak eszünkbe. Befordulunk, sokan ki sem teszik lábukat az utcára.


Ha ki is merészkednek valamiért, akkor azt sietve teszik, ha pedig otthon maradnak, "bedepizve" nézik a filmeket, azt hajkurászva, hogy: 
-mikor lesz már jó idő? Mert jó lenne már egy kis pozitív dolog az életembe.
Ha ősz, akkor ne csak a hulló falevelekre gondoljunk, hisz a csodás színkavalkád a rozsdabarnától a mustársárgáig és a gyönyörű vörösig megtalálható ilyenkor. Sokféle meleg színt magunkra ölthetünk. Aranyló alaptónusokat, a narancsot, a barnát, a zöldet, az élénk pirosat, a tört fehéret.

Rengeteg lehetőség van arra, hogyan turbózd fel a kedvedet egy borongós napon is:

1. Fejben gondolkozz másképp! - Lásd meg a napot anélkül, hogy sütne!
Az optimista emberek mindenben meglátják a szépet! A pesszimisták meg mindennek az árnyoldalát látják meg. Ne olyan dolgokra pazarold a gondolataid teremtő mivoltát, melyek csak lehúznak, és nem emelnek fel. Döntsd el magadban, hogy ma akkor is jó napom lesz!


"Színes a világ, ha meglátod benne a szépet!"

2. Menj ki a szabadba! - Ha eső előtti időben, közben, után vagy, akkor se gondolkozz azon, hogy otthon ücsörögsz. Ha csak egy órát is, de tedd próbára magad! Menjünk ki egy parkba, tegyünk melankolikusan romantikus sétákat, akár párunkkal karöltve, akár egyedül. Kiránduljunk egyet, ha az esik épp jól! A friss, tiszta levegő senkinek nem ártott még meg eddig.

Az esőcseppek növésre is serkentenek nagyanyáink szerint, bár ha ez nem is éppen valósághű tény, akkor se ijesszen már el minket egy kis eső! Ha az esernyő alól kibujtatjuk tenyerünket, érezni fogjuk, hogy e világnak egy csodájával érintkezünk.


3. Kreatívkodj! - Sétálás közben, meg se gondolnád, mennyi kincset találhatsz. Szedegesd össze a parkból a sárga és barna leveleket, ágakat, köveket, amit épp szépnek találsz! 


Otthon kapcsold be a számítógépet, és internetről rendelj festővásznat, ragasztót, ecsetet, temperát! Vagy menj, el olyan boltba ahol szert tehetsz rá!
Fogd, a leveleket fesd le őket szivárványszínűre, majd a köveket és az ágakat is, és ragaszd a fehér vászonra.

Gesztenyefigurák /Fotó:mammaróza

Emlékeztek még gyermekkorunk egyszerű játékaira, melyekhez csak gyufaszál, fogpiszkáló és gesztenye kell?

Ez is amolyan kreatív dolog, mely visszahozza gyermekkorunk legszebb éveit is akár!


Ha végeztél, rakd ki a falra a képet, a szekrényre a figurákat, és ezek emlékeztessenek rosszabb napjaidon arra, hogy az életedet te magad tudod színessé varázsolni. Ne a külső tényezőktől várd el otthon ülve ugyanezt!


Forrás: Pozitív Nap / Szerző: Tamás Zsanett

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése