Amit a szemünk elárul

Amit a szemünk elárul

Biztosan ti is tapasztaltátok már azt, hogy némely embernél megragad a tekintetünk, másnál meg egyáltalán tudomást sem veszünk róla.


Kell a szemnek /szívnek/ időnként a kitárulkozó sík, ahol szabadon csaponghat a látás, és a lélek visszanyerheti a jóleső érzést, hogy nagy a világ, hatalmas a tér. (Szilvási Lajos)

A kineziológia egy olyan tudományág mely ezzel a kérdéskörrel is foglalkozik. Ez a tudomány nem más, mint a testünk mozgásának megfigyelése.

"A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon. "
– Dr. George Goodheart

A kineziológus először izomtesztelés segítségével behatárolja azokat a pontokat, ahová túl sok vagy túl kevés energia jut, majd különféle eljárásokkal befolyásolja az eltéréseket.

Az eljárások sokszínűek lehetnek, ilyen gyakorlat a pozitív gondolatok elsajátítása, a színek, illatok felfedezése, a vizualizáció, fantázia fejlesztése, vagy egyszerűen a viselkedésminták elsajátítása.

„Az életerő nincs bezárva az emberbe, hanem sugárzik benne és körülötte, mint egy fénnyel teli gömb.”    – Paracelsus

A szem
Szokták mondani az emberek, hogy a szem a lélek tükre!
Ez a feltevés is igaz, ugyanis gondolatokban való kísérletekbe merülve rájövünk arra, hogy a szem nem pusztán fizikai tényeket képes elsajátítani.

Egy példa: gondoljuk arra, hogy születésünktől kezdve egy fekete-fehér szobában éljük a mindennapjainkat, van tévénk, de az sem színes, van ruhánk, kapunk ételeket, de színek nélkül. Talán még meg is látogat minket egy családtag, fekete szembogarakkal, fehér öltözékben. Tudjuk például, hogy az egy alma, hogy az egy könyv, vagy a rokonunk! Tisztában vagyunk a színlátás fogalmával, de e két árnyalat közül mást soha nem érzékeltünk eddig.

Amikor kiengednek minket a szobából, és elénk rak egy másik rokonunk egy vérvörös almát, gyönyörű kék szemekkel, akkor jövünk rá, hogy nem minden tényezőt ismertünk azelőtt, nem minden információ fizikai.

Ugyanis tudtuk, hogy képesek vagyunk a színek tapasztalására, de nem gondoltuk azt, hogy ennyi sok más látásmód is létezik.

Színek hatásai! Fotó:/Belső útjaink/
Megtapasztaljuk a tárgyak, az élőlények valódi szépségét, nem csak a csomagolást, hanem a csomagolás által hozott ingereket is. Egy új tapasztalás lép érvénybe az életünkben.
Új ingerek, melyek a mi lelkünkön is látható változások. Szó szerint  szemünk előtt formálódik át a világ!

Vannak olyan információk, melyeket akkor ismerünk meg, ha a környezetünk hatással van az adott tárgyra, személyre. Ha sír valaki, elváltozik az arca, ha mosolyog szintén. És nem csak az arca, a szeme is más megvilágításba kerül.


„A prizma a rajta áthatoló napsugarakat hét különböző színre bontja fel. Így születik a szivárvány is.  Az elme sem más, mint egy prizma”. ( Osho)

Ha a szem csillog, akkor azért van, mert hatással van rá a szín, vagy a melegség, mely a másik embertől fakad. 

Az emberi szépség mivolta, nem az ember külsejéből árad, hanem a belső lelki világunkból, mely tükröződik látópályánkon keresztül.

Olyan kisugárzás ez, mely beszél helyettünk! Ha képesek vagyunk nem csak nézni fizikálisan a tárgyakat, élőlényeket, akkor van esély arra, hogy érezzük a másik lelkét, hogy szívjuk magunkba a határtalan energiákat, melyekkel feltöltődhetünk nap, mint nap! Ezzel akár minden reggellel indulhat egy új Pozitív Nap!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése