Spártai harcosok napjainkban (+videó)



Közzétéve: 2013.10.26. Szombat, 23:01 |Szerző: Zsena

Manapság nem csak a meghatottság miatt, de mérhetetlen optimizmusuk miatt is kell, hogy tudjon róluk a világ. Ők a jelenkor "spártai harcosai"!


Az ókori világ legjobbjai a spártai harcosok voltak, tudták mi az igazi kitartás, életük minden percét a küzdelemnek szentelték. Különleges képességük abban rejlett, hogy maroknyi kisebbségként uralkodtak a hatalmas többség felett. 

Az élet igazi harcosai!

E két embernél sem volt ez másképp! Ők azok, akik megküzdöttek mindenért az életükben. Ők azok, akik soha nem adták fel! A felesleges szavak helyett a tetteik beszéltek.

Michael megküzdött a pályán a hideggel és az esővel. Az anyja életvitelével. A diszkriminációval. A szeretetlenséggel. A tanulással. 


Nick pedig harcolt, hogy elfogadják. Küzdött  a szúrós tekintetek, a sérelmek ellen, a szerelemért, és ma mindannyiunkért. Azért, hogy reményt adjon és utat mutasson olyan embereknek, akik azt érzik, felesleges szembeszállni olyan célokért, melyek másoknak jelentéktelenek.

Baromi nehéz egyedül haladni, nekik szerencséjük volt, hogy kaptak valakit, aki a kezdetekben hitt bennük. Nem a kifogások világában élnek, igazi harcosként állnak ki a világ elé, elismerve gyengeségüket, és erényüket!

Megküzdöttek saját démonjaikkal, és győztesen kerültek ki ebben a csatában. Legyünk rájuk büszkék! Bemutatjuk nektek, kik is ők valójában:



1. Michael Oher - világsztár futballista a semmiből



1986. május 28.-án született a Memphisben. Csonka családban nőtt fel, édesapját még kiskorában megölték, amíg ő középiskolában volt. Sean és Leigh Anne Tuohy lett Oher jogi gyámja, miután édesanyja drogügyletei miatt intézetbe adta.     


Fotó: Ned Dishman / AFP


Előtte nevelőszülőknél kézről kézre járt, senki nem tudta huzamosabb ideig elviselni. Senki nem látott bele lelkivilágába, hogy miért nem megy neki a tanulás, hogy miért nem barátkozik iskolatársaival.                                                                    
Gyengén teljesített az iskolában, mivel volt olyan, hogy nevelőszülei elzavarták otthonról, még hajléktalanként is élt. Ennek következményeként ismételte újra és újra az első osztályt 11 különböző iskolában. 


Majd egy tehetős család Tuohy-ék örökbe fogadták 17 éves korában és támogatták tanulmányait, sport karrierjét is, gyermekükként kezelték, és figyeltek rá. Futball karrierje ezután kezdett felfelé ívelni, a szülői kéz megteremtette a lelki biztonságot életében, és ezáltal sikerült az egyetemi futballcsapatból világsztárrá harcolnia magát. 

Michael Lewis könyve a "The Blind Side", magyarul "A szív bajnokai"megegyezik Sandra Bullock filmjével, mely Oher életét dolgozza fel.

A Szív bajnokai hatalmas siker lett, több mint háromszáz millió dolláros bevételt termelt, Sandra Bullock pedig Oscart kapott a filmben nyújtott alakításáért.



2.  Nick Vujicic - egy teljes ember története



Ő sosem hitte volna, hogy lesz bátorsága szembenézni önmagával, és ezrek előtt elmesélni az életet.

Nicholas James Vujicic nemzetközi hírű szónok, motivációs tréner lett. Ausztráliában született karok és lábak nélkül, és így is vált híressé. Születése előtt derült fény rá, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis csonka végtagjai lesznek. 


Szülei támogatták az önálló élet elsajátításában, először fogyatékkal élők iskolájába íratták, mert féltek az előítéletektől, majd amikor látták, hogy életképes, mosolygós gyerek, integrált iskolába vitték. 

A csúfolódásokat mégsem kerülhette el, és a mosolygós Nickből egy idő után 8 évesen depressziós lett és 10 évesen öngyilkosságot kísérelt meg.

"Amikor 10 éves voltam, megpróbáltam belefojtani magam egy fürdőkádba."- mondja ezt egy saját zenei videójában.


Az elkeseredett lépést a szülei miatt nem tette meg újra.

Életének célja az lett, hogy meséljen az embereknek Isten szeretetéről, ugyanis az ő életében is megannyi jót adott már neki, és ezeket a csodás dolgokat meg akarja osztani másokkal, és ez által az Úr tettei rajta keresztül eljutnak az emberekhez.




Előadásokat tart egyetemeken, egyházi rendezvényeken már 17 éves kora óta. Mára a világon mindenhol tart párkapcsolati, házastársi problémamegoldó prezentációkat, melyek javarészt teltházasok.

Létrehozta saját nonprofit szervezetét, könyveket jelentet meg, és még filmeket is forgat.

Jelenleg Kaliforniában él feleségével együtt a malajziai származású Kanae Miyaharát-tal. Ez év februárjában pedig megszületett kisfiúk James.


Legyünk büszkék rájuk, és mindenkire, aki nehéz helyzete ellenére képes felemelt fejjel előre nézni. Ők bebizonyították már, hogy bármit el lehet érni, csak akarni kell. Azt hiszem POZITÍVmeglátásuk okán megérdemlik az elismerést. A spártai szellem velük volt, hiszen életük minden perce a harccal telt el, és maroknyi kisebbségként küzdöttek a többség szeretetéért. Sikerült nekik...



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése