Garantáltan levesz a lábadról: őszi cipők és kiegészítők „Isten” kezéből




Nőiesség, szexiség a négyzetre emelve


Tudod-e mit képviselhet a divat? Miket éri meg viselned az őszi/téli kollekcióból? Trendi vagy nem, de mindenképp magával ragadó, ami az idei évet testesíti meg a számodra. Hogyan dönts egy szép táska, vagy egy csinos lábbeli mellett, mely harmonizál az egyéniségeddel? Tarts velem. 

Ezekre a kérdésekre ad választ a nagyvilágban sok ezer cipőbolttal, és munkatárssal működő Deichmann-birodalom, melynek a jelmondata hogy: Az üzletnek az embereket kell szolgálnia. 

Ha meghallasz egy cikkben egy márkanevet, felcsendül benned az érzés, hogy ez is csak egy reklámfogás, mellyel meg akarnak etetni. Legtöbbször a PR képes olyan mértéktelenségig elmenni, melyről hallani sem akarunk, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, amit nem olyan rég találtam a cégről. 

Dr. Békefy Lajos cikkében olvastam arról, hogy Dr. Heinz-Horst Deichmann a Heinrich Deichmann-Schuhe vezetője. 88 éven át, imádkozó, adakozó, jótékonykodó ember volt. Orvosként és teológusként legfontosabb eszménye az üzletben is megjelent, hogy értékes és gyógyhatású cipőket állítsanak elő. Ehhez hű maradt egészen a haláláig. Apja, Heinrich már 1913-ban a megalapított cipészüzletében is javította a Ruhr-vidék munkásainak lábbelijeit, az ügyfelek nagy része bányász volt. Fia sem volt más mint apja, segíteni akart az embereken. Létrehozott egy missziós szervezetet a Wortundtat-ot, melynek jelentése szó és tett. Indiában és Tanzániában, Moldovában, Görögországban, és Németországban kórházakat, iskolákat is létesített, és Magyarországon még ma is segítenek különféle szervezeteknek.

„Ha meghaltam, Isten nem azt fogja kérdezni tőlem, mennyi cipőt adtam el...”– fogalmazott egy korábbi interjúban.

Egy valami biztos, hogy nagyon sok embernek segített. Ezek után ki ne akarná felpróbálni munkája gyümölcsét? Lehet egyszerű, kényelmes, rusztikus, modern, csillogó, szegecses, a múlt szépsége ékeskedik a vásárló lábán. 

Melyek azok a darabok, melyek az idei évet képviselik a számodra? Hogyan válassz? Segítség neked, pontokba szedve.

1. Fess magadra őszt vagy telet 
Mindegy hogy férfi, női vagy gyerek, a lényeg mindenkinél a kényelem és az árnyalatok harmóniája. Egyetlen rossz kellék színe, mintája el tudja rontani öltözködésed összképét. A stílus te vagy! Ez kifejeződik abban amit viselsz.

Sötét árnyalatok, mixelt stílusok, elegáns díszítések



Idén a Deichmann üzleteiben világszerte dominál a fekete a barna és azoknak árnyalatai, de ezen kívül a királykék és a lila is. Ha extravagánsabb színekre vágysz akkor egy sötét lovagló csizmát magadra ölthetsz, mellette a kék táskát se felejtsd el. Nagyon szépen harmonizálnak majd a színek. Mixelt anyagok, elegáns díszítések, időszerű paletta jellemző a felnőtteknél. Gyerekeknél a sneaker (gumitalpú tornacipő) és a csizma bármikor jól áll.

2. Bízd magad az ösztöneidre
Ahogy a világ megállíthatatlanul fejlődik és változik, a viseletek is úgy formálódnak folyamatosan. Melyik az a dizájn ami te vagy? Ha bemész a boltba vásárolni, nem csak az árak, de a választék is nagyon fontos. Kell, hogy tudj kedvedre válogatni, hogy meglegyen a lehetősége egy új „szerelemnek”. Ez is hasonló, mint a párválasztás, egyszerűen megérezzük melyik a tökéletes darab. 

3. A boka hangsúlyozása
Az őszi/téli szezonban a bokapántos lapos talpú cipők és kockatalpú bokacsizmák, ill. bakancsok kerülnek előtérbe. Különösen szexi hatást keltenek a cut-out modellek, melyek a fedetlen részre irányítják a tekintetet. Mindezek mellett a sportosabb stílus kedvelői is örülhetnek, hiszen a tornacipők továbbra is kedveltek minden korosztályban. 
Még egy idei legkedveltebb modell a térdig érő csizma. Ez lehet elegáns, steppelt, extravagánsan szegecses, csillogó, szinte mindegyik jól áll a viselőjének egy hozzá illő sállal, és táskával.






4. Elegancia és vagányság, kreatívan

Nemcsak a cipőknél, táskáknál is nagy hangsúlyt fektettek a tervezők a sötétebb, ősziesebb árnyalatokra, és az ötletességre. Ha szereted a nagyobb mappákat, füzeteket, táblagépet magaddal hordani, akkor neked találták ki a shoppereket (nagy méretű kézi táska). Ha pedig csak szimplán eleganciára vágysz, akkor pedig a clutch-ok (borítéktáskák) segítenek, fényt adni egy partin, vagy egy színházi előadáson!


Ha Heinrich Deichmann még élne, örömkönnyeket ejtene, hogy 1913-tól mivé nőtte ki magát segítőkészsége. Elmondható, hogy a siker kulcsa, nem más, mint a szeretetteljes és odaadó élet.










További képek Galériánkban: 

"Ádámoknak"



"Éváknak"

































Szerző: Tamás Zsanett
Forrás: Deichmann 1
Képek: Deichmann 2







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése