Elképesztő ötlet: az időért fizetnek egy londoni kávézóban

Elképesztő ötlet: az időért fizetnek egy londoni kávézóban

Az időért fizetnek a vendégek egy londoni kávézóban. Igen, jól hallottad, az eltöltött időért adnak ki pénzt és nem a fogyasztott termékért. Még nem olyan elterjedt, mint Oroszországban, de a közeljövőben ez a módszer széles körökben népszerű lehet. Megmutatjuk miért.



A Ziferblat kávézó különlegessége abban rejlik, hogy ha beülünk egy kávéra, üdítőre, süteményre, akkor mindez ingyen áll a rendelkezésünkre, és annyit fogyaszthatunk, amennyi csak jól esik. Mindössze a perceket kell megfizetni. 1 perc 3 penny, egy óra 1 font 80, az-az kb. 680 forintért választhatunk az ital-, étlapról bármit. 
Amikor betér hozzájuk a kedves vendég, választhat egy órát a szekrényből, hogy megjegyezze mikor érkezett, és távozáskor az eltelt percek, órák után számolják el a fizetendőt, nem pedig a fogyasztása alapján. Nincs minimális időkeret, tehát ha valaki beugrik egy gyors espressora, akkor is csak azt az 5 percet fizeti ki.

Családias hangvételű a dolog, ugyanis elkészítheti bárki saját ételeit a konyhában, a kávéját is akár, és ha elmosogat maga után, akkor méltányolják a segítőkészséget az ott dolgozók. Berendezése a romkocsmákéra hasonlít. Zongora az egyik sarokban, mindenféle antik tárgy, régies hatást keltő székek, fotelek, asztalok, polcok, lámpák, és művészi dekorációk a falakon. 


Ez az ötlet Oroszországból jutott el Anglia fővárosába, ott már az elmúlt két évben 10 kávézó nyílt meg, ahol havi 30 ezer vendég fordul meg. Ivan Meetin az üzlet tulajdonosa elmondta, hogy az ötlet és a megvalósítás már az első hetekben nagyon népszerű volt a londoniak körében, és már törzsvendégeket is jegyeztek be az első hónapban. Úgy gondolja, hogy a londoni emberek alapvetően nyitottabbak az ilyen koncepciók iránt. 
Ez egy olyan hely, ahol mindenki szabadon érezheti magát. Otthonos környezetben töltheti el szabadidejét, és aki ide betéved barátságokra tehet szert, művelődhet, ugyanis van lehetőség könyveket olvasni, zongorázni, festeni, rajzolni, internetezni, és mindenféle kreatív dolgot támogatnak. 


Képek forrása: Ziferblat London/facebook

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése